Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ

Οι εργαζόμενοι του ΚΑΠΕ με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιήσουν την
Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 μ.μ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ
(Μεσογείων 119)
Ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Μανιάτης:
·     Με την ανακοίνωση του για τη de facto εφαρμογή των μνημονιακών νόμων στο ΚΑΠΕ παραβιάζει τη θεσμοθετημένη, από το Προεδρικό Διάταγμα ίδρυσής του, «διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια» του Κέντρου. 
·     Με την πρόθεσή του να εντάξει το ΚΑΠΕ, σε μια νομοθεσία που ουδόλως υπάγεται, θα επιφέρει καταλυτικές επιπτώσεις στη λειτουργία του και μοιραία θα το οδηγήσει στο «θάνατό» του.
·     Επικαλούμενος την μη τήρηση της δημοσιονομικής πολιτικής από το ΚΑΠΕ, , αποσκοπεί αποκλειστικά στη δημιουργία εντυπώσεων και συνθηκών «κοινωνικού αυτοματισμού». Ο ίδιος, ως υπουργός, γνωρίζει πολύ καλά ότι για τη μισθοδοσία του δε δαπανάται ούτε 1 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και έχει επανειλημμένως και δημοσίως επαινέσει το Κέντρο για αυτό.
·     Με ενδεχόμενη απόφασή του για εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και των άλλων σχετικών διατάξεων που διέπουν τους φορείς του δημοσίου στο ΚΑΠΕ, όχι μόνο δεν θα επιτύχει εξοικονόμηση πόρων, αλλά αντιθέτως, θα επιφέρει μείωση εσόδων για την ελληνική οικονομία και τελικά πρόσθετη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.
·     Αντί να ανακοινώνει την «μη ανανέωση» του προηγούμενου ΔΣ του ΚΑΠΕ, να μας εξηγήσει γιατί κωλυσιεργεί εδώ και τρεις μήνες για το διορισμό νέου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υλοποίηση των έργων (ευρωπαϊκών και ΕΣΠΑ) που εκτελούνται από το Κέντρο.
·     Τέλος, όφειλε να γνωρίζει (αν δεν ήταν στις προθέσεις του) ότι με το δελτίο τύπου που εξέδωσε θα έδινε «τροφή» για να συκοφαντηθεί το ΚΑΠΕ και να απαξιωθεί ο ρόλος του.
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν θα επιτρέψουμε το ξαφνικό θάνατο του οργανισμού μας, ενός υγιούς φορέα, με σημαντική κοινωνική και επιστημονική αποστολή.
Απαιτούμε:
Να σταματήσει η συκοφάντηση του ΚΑΠΕ και να αποκατασταθεί το κύρος του στην ελληνική και διεθνή κοινότητα.
Να σταματήσουν οι προσπάθειες παρερμηνείας του θεσμικού και νομικού πλαισίου λειτουργίας του.
Να διοριστεί άμεσα Δ.Σ. του ΚΑΠΕ για να μην κινδυνεύσει η υλοποίηση των έργων που εκτελεί.

Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα ποσά από τα ευρωπαϊκά προγράμματα που εκτελεί το ΚΑΠΕ και παρατύπως οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ δεν μας καταβάλλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου