Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Εβδομάδα κινητοποιήσεων

Η επίθεση που δεχόμαστε από την αντεργατική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.
Αύριο κατατίθεται στη βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και αμέσως μετά για τις εργασιακές σχέσεις (Απολύσεις, αποζημιώσεις, αμοιβή νέων με το 70% της ΕΓΣΣΕ, εργασία για παιδιά 15 – 18 ετών, ουσιαστική κατάργηση της δυνατότητας συλλογικής)
Απέναντι σε αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα, έναν δρόμο έχουμε να αντιτάξουμε. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το δρόμο του αγώνα, του μόνου που μπορεί να ανατρέψει αυτή την πολιτική.
Έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς με τους περισσότερους από εσάς για την αναποτελεσματικότητα των μονοήμερων απεργιών, τη μη ενωτική και συντονισμένη απάντηση από τους εργαζόμενους, τη λειτουργία της πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ως κυματοθραύστης των λαϊκών αγώνων.
Η μαζικότητα και η μαχητικότητα των προηγούμενων απεργιών ήταν αναπτέρωση ηθικού για τους εργαζόμενους και προώθησης περιφερειακών κινητοποιήσεων, οι οποίες ήταν σημαντικές γιατί πέτυχαν μικρές αλλά σπουδαίες νίκες, όπως η ανάκληση απολύσεων εργαζομένων, η υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων, κλπ.
Μπορούμε να το επαναλάβουμε.
Αυτή η εβδομάδα, αρχής γενομένης από αύριο, είναι εβδομάδα αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με απεργίες αύριο Τετάρτη, 23/6 από δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία και την άλλη Τρίτη, 29/6 από τη ΓΣΕΕ.
Πρέπει να αντιδράσουμε. Ας βρεθούμε στο δρόμο του αγώνα, στα συλλαλητήρια, στις συγκεντρώσεις, στις πορείες.
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί αύριο σε συγκέντρωση στο Μουσείο στις 10:30 π.μ. και το ΠΑΜΕ στις 10 π.μ. στην Ομόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου