Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του ΚΑΠΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11:30 περίπου παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ΚΑΠΕ στον Πρόεδρο του Δ.Σ. όπου και του επιδόθηκε το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι του καταλόγισαν ότι στον ενάμισι χρόνο, περίπου, που είναι στην προεδρία του Κέντρου δεν προώθησε προς επίλυση ούτε ένα από τα προβλήματα που κληρονόμησε από τους προκατόχους του. Αντίθετα, συνέχισαν μαζί με τον Γενικό Διευθυντή τις ίδιες πολιτικές, για τις οποίες οι εργαζόμενοι με τις κινητοποιήσεις τους ανάγκασαν τον προηγούμενο Πρόεδρο σε παραίτηση. Το ΣΕΚΑΠΕ, που υποδέχτηκε με διάθεση συνεννόησης τη σημερινή διοίκηση, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων τους, δήλωσε – και το έδειξε με πράξεις - ότι δεν θα ανεχτεί κανέναν νέο «χαλίφη στη θέση του χαλίφη».
Στον σύντομο διάλογο που ακολούθησε, με τον Πρόεδρο, διαπιστώθηκε ξανά η δυσαρμονία στις απόψεις εργαζομένων και διοίκησης και του ζήτησαν να δώσει «λογαριασμό» για το υποτιθέμενο έργο που έχει αναλάβει έναντι γενναίας αμοιβής (με σύμβαση έργου) δηλαδή, το έργο της θεσμικής αποκατάστασης και ανάπτυξης του ΚΑΠΕ. Επίσης τόνισαν τις σοβαρότατες ευθύνες της σημερινής διοίκησης στην κατάλυση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας του κέντρου, κάτι το οποίο και θα ελεγχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο.
Στις επόμενες ημέρες θα επιδοθεί το ψήφισμα και στον Γενικό Διευθυντή με ανάλογη παράσταση διαμαρτυρίας.
Το Δ.Σ. του ΣΕΚΑΠΕ απαιτεί από τη διοίκηση να επανεξετάσει τη στρατηγική του Κέντρου σε σχέση με την θεσμική παρεκτροπή που παρατηρείται και ως πρώτο βήμα, ο Γενικός Διευθυντής, να δώσει εντολή να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε διαδικασία ένταξης του ΚΑΠΕ στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής.
Το Δ.Σ. του ΣΕΚΑΠΕ
Πικέρμι, 21 Οκτωβρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου