Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΕΚΑΠΕ

Επιστολή του ΣΕΚΑΠΕ
προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
κα Τ. Μπιρμπίλη

Αξιότιμη κα Υπουργέ,
Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας στο νεοσύστατο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εκ μέρους των εργαζομένων του ΚΑΠΕ σας ευχόμαστε ολόθερμα καλή επιτυχία στο έργο σας.
Το Δ.Σ. του Σωματείου μας εκτιμά ως θετική την εξέλιξη αυτή για το τομέα των ΑΠΕ και της ΕΞΕ. Και εκτιμά ότι ήρθε η ώρα ώστε το ΚΑΠΕ να επιτελέσει το ρόλο που του ορίζεται με τη σχετική νομοθεσία ως το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών, Ορθολογικής Χρήσης και Εξοικονόμηση Ενέργειας (Ν. 2244/94 και Ν. 2702/99).
Το ΚΑΠΕ μετά από τα είκοσι και πλέον χρόνια λειτουργίας του, χρειάζεται την αρωγή σας για την αναβάθμιση του ρόλου του σε θεσμικό επίπεδο στο χώρο της Ενέργειας. Επίσης θεωρούμε ότι απαιτείται η διοικητική και οργανωτική ανασυγκρότησή του καθώς και η οικονομική του εξασφάλιση.
Δεδομένου ότι την εποπτεία του φορέα μας αναλαμβάνει το υπουργείο σας και με την ευκαιρία της συγκρότησης νέου διοικητικού συμβουλίου του ΚΑΠΕ, σας ζητάμε να μεριμνήσετε άμεσα ώστε επιτέλους να υπάρξει εκπροσώπηση των εργαζομένων σε αυτό. Από έτος 2003, έτος ίδρυσης του σωματείου μας, η θέσπιση της εκπροσώπησης του ΣΕΚΑΠΕ παραμένει εκκρεμής, παρά την περί του αντιθέτου υπόσχεση από όλους όσοι πέρασαν από την πολιτική ηγεσία του πρώην Υπουργείου Ανάπτυξης, του οποίου ήμασταν εποπτευόμενος φορέας.
Εκφράζοντας και πάλι τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια για την ανάληψη των υπουργικών σας καθηκόντων, ευελπιστούμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να σας παρουσιάσουμε και από κοντά τις θέσεις μας για τα παραπάνω ζητήματα, προγραμματίζοντας μια συνάντηση με το Δ.Σ. μας.

Το Δ.Σ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου