Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΟ...ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με αφορμή την επιστολή μας προς τη Διοίκηση του ΚΑΠΕ, η οποία υπενθυμίζουμε αφορούσε ερωτήματα και προβληματισμούς επί της απόφασης του Δ.Σ. του ΚΑΠΕ, πέντε ημέρες προ των εθνικών εκλογών, για την πληρωμή τιμολογίων επ’ ονόματι του ΥΠΑΝ ύψους 800.000€, εκδομένα από εταιρείες ημερήσιου και περιοδικού τύπου, προέκυψαν ποικιλόμορφα σχόλια, τα οποία διακινήθηκαν από συναδέλφους στους διαδρόμους του Κέντρου.
Ως ΣΕΚΑΠΕ κάναμε αυτό που πιστεύουμε σωστό για το Κέντρο και τους εργαζόμενούς του. Σ’ αυτό θα έπρεπε να είναι μαζί μας όλοι οι εργαζόμενοι και θα θέλαμε να πρωτοστατούν όσοι διορίστηκαν σε θέσεις για «να φυλάγουν Θερμοπύλες».
Για εμάς είναι αυτονόητο ότι, ως εκλεγμένο συνδικαλιστικό όργανο, αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά, δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εκπτώσεις στην ηθική μας ακεραιότητα, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Για εμάς είναι επίσης αυτονόητο ότι ο κάθε ένας συνάδελφος μπορεί και πρέπει να έχει τις προσωπικές του απόψεις περί ηθικής, διαφάνειας, διαφθοράς και άλλων τέτοιων σχετικών ζητημάτων.
Αυτό το οποίο δεν είναι αυτονόητο είναι το δικαίωμα που θεωρούν ότι έχουν κάποιοι συνάδελφοι (ευτυχώς ελάχιστοι) να προσπαθούν να επηρεάσουν αρνητικά με υπαρκτά ή ανύπαρκτα διλήμματα την προσωπική και κυρίως τη συλλογική στάση των άλλων στα παραπάνω ζητήματα.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι το Κέντρο μας, ως ένας δημόσιος φορέας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν όχημα τυχόν παράτυπων ή παράνομων πράξεων, από κανέναν και για κανέναν. Τέτοιοι φορείς δεν έχουν μέλλον.



ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ... ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟΠΟ




Με αυτήν την ευκαιρία, θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους αγαπητούς μας συναδέλφους την ύπαρξη του δικτυακού τόπου του ΣΕΚΑΠΕ, στον οποίο έχει αναρτηθεί η σχετική επιστολή και διατίθεται ειδικός χώρος και για την ανάρτηση των ποικιλόμορφων αυτών σχολίων, όπου ο καθένας εξ ημών μπορεί να καταγράψει την άποψή του, επωνύμως και ενυπογράφως. Με αυτόν τον τρόπο, ο καθένας εξ υμών αναλαμβάνει και την ευθύνη των λόγων και της στάσης του, όπως ακριβώς κάνουμε και εμείς, καταγράφοντας τις θέσεις του ΣΕΚΑΠΕ, επωνύμως και ενυπογράφως.
Καθώς επιθυμούμε ο διάλογος αυτός να συνεχιστεί και να είναι εποικοδομητικός, παρακαλούμε όσους εκ των συναδέλφων διαφωνούν με τη στάση του Σωματείου απέναντι σε αυτό το θέμα, να καταθέσουν τις απόψεις τους επώνυμα και δημόσια, εξηγώντας και σε εμάς τους λόγους για τους οποίους θεωρούν ότι θα πρέπει να «σιωπούμε» σε ζητήματα ηθικής και χρηστής διαχείρισης των οικονομικών του ΚΑΠΕ.


Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου