Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Καταγγελία ΣΕΚΑΠΕ


Συνάδελφοι,
Ως Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΚΑΠΕ με ομόφωνη απόφαση μας
Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη την χθεσινή απρεπή συμπεριφορά του Προέδρου Β. Τσολακίδη απέναντι σε συνάδελφο, με χρήση απαξιωτικών χαρακτηρισμών και  ανάλογο ύφος. Το κέντρο δεν έχει ξανα-βιώσει στην μακρόχρονη ιστορία του παρόμοιες συμπεριφορές bulling από κανέναν διοικούντα και δηλώνουμε ότι τέτοιες συμπεριφορές έχουν μηδενική ανοχή.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια του προέδρου Β. Τσολακίδη για χειραγώγηση της Επιτροπής επιλογής για τη μία εκ των δύο θέσεων συνεργατών για τη Νομική Υπηρεσία γιατί με τα κριτήρια που ο ίδιος και το Διοικητικό Συμβούλιο έχουν θέσει δεν του «βγαίνει» η επιλογή της προτίμησής του.
Καταγγέλλουμε την στάση του που έχει προκαλέσει απαράδεκτη εμπλοκή/καθυστέρηση για την επιλογή του νέου συνεργάτη Νομικού/Δικηγόρου που αφορά στις ανάγκες του έργου ΧΜ ΕΟΧ 2014-21  και που έπρεπε να είχε ήδη πραγματοποιηθεί (Να σημειωθεί ότι και εδώ έγιναν παρεμβάσεις θέτοντας πιο «χαλαρά» κριτήρια στην προκήρυξη).
Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την επάρκεια κριτικής ικανότητα της επιτροπής επιλογής του νέου Δ/ντη Ενεργειακής Πολιτικής, καθότι όπως ενημερωθήκαμε, δεν ελήφθησαν υπόψη σημαντικά κριτήρια βαθμολόγησης της προϋπηρεσίας του ενός υποψηφίου, προϋπηρεσία η οποία είναι ήδη αναγνωρισμένη από το ΚΑΠΕ και ορίζονται σαφώς στο ΦΕΚ Β’ 1414/2008. Αυτή η αναγνώριση φαίνεται ότι ανατρέπει το τελικό αποτέλεσμα βαθμολογίας/μοριοδότησης των συμμετεχόντων. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απόφαση του Δ.Σ. και οποιαδήποτε απόπειρα μη τήρησης των διαδικασιών θα καταγγελθεί.
Τέλος, εκφράζουμε όχι μόνο τη δυσαρέσκεια μας για τη μη κατάθεση εκ μέρους του προέδρου του προαπαιτούμενου από το έργο BECOOL (H2020) δικαιολογητικού (απόσπασμα ποινικού μητρώου ή Υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105 για μη καταδίκη) για την νομιμοποίηση της πειραματικής καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης σε αγρό του ΚΑΠΕ, αλλά και τον προβληματισμό μας για την άρνηση αυτή ελπίζοντας ότι δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ομαλή εξέλιξη του έργου.  (Σημειώστε ότι την υπεύθυνη δήλωση αυτή την έχουν καταθέσει ο Β. Κίλιας ως ΓΔ καθώς και τρία μέλη του ΔΣ, ο τέταρτος δεν την κατέθεσε επειδή ήταν απών)
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΚΑΠΕ δηλώνει ότι θα πράξει τα δέοντα και προς κάθε κατεύθυνση, ώστε, να μην επιτραπεί στη σημερινή διοίκηση να διοικεί με αυταρχισμό, απρέπεια, καταργώντας κάθε έννοια ισονομίας, αξιοκρατίας ή τις διαδικασίες, που σημειωτέον, τις περισσότερες φορές τις θέτει η ίδια.
Για το ΔΣ
Β. Μαθάς - Πρόεδρος
Ν. Δρούγκας - Γεν. Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου