Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΟΛOΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 30 του Μάη 2018

Μήνυμα του Δ.Σ. του ΣΕΚΑΠΕ για την Απεργία της Τετάρτης, 30 Μαΐου 2018:
Αγαπητοί συνάδελφοι, Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΚΑΠΕ σας καλεί με ομόφωνη απόφασή του να συμμετάσχουμε στην αυριανή απεργία που έχει προκηρυχτεί από τη ΓΣΕΕ και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν.
Σας επισυνάπτουμε επίσης, το κείμενο τριών μελών του ΔΣ με το δικό τους ιδιαίτερο σκεπτικό:
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24 ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 30 ΜΑΪΟΥ 2018
ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Συνάδελφοι
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι ολοένα πολλαπλασιάζονται. Σε κάθε νέα αξιολόγηση από τους «Θεσμούς» προστίθενται και νέα βάρη, που χειροτερεύουν συνεχώς τη θέση μας. Ενόψει του παραμυθιού για «καθαρή έξοδο» τον Αύγουστο αναζητούνται, από θεσμούς και κυβέρνηση, οι «τεχνικές λεπτομέρειες» που θα διασφαλίσουν τη διατήρηση των μνημονιακών  μέτρων.
Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση, η συνδικαλιστική ηγεσία έχει ευθυγραμμιστεί όλα αυτά τα χρόνια με την κυρίαρχη λογική  κι έχει απαξιωθεί στα μάτια των εργαζομένων, αναζητεί, τώρα, νέο ρόλο δημιουργώντας ένα μόρφωμα εργαζομένων και εργοδοτών με το όνομα «Κοινωνική Συμμαχία».
Μέσω αυτής επιχειρούν να παγιώσουν το σκηνικό που έχουν διαμορφώσει οι εκατοντάδες αντεργατικοί νόμοι της προηγούμενης περιόδου με την ανατροπή των όρων δουλειάς και ζωής των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων και ανέργων. Για να αδυνατίσει τις όποιες διαθέσεις αντίστασης μας σ’ αυτήν τη συνεχιζόμενη επίθεση. Για να λειτουργήσει ως «κανονική», η «νέα» κατάσταση του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, απαιτείται και η επαναφορά της παρουσίας των «κοινωνικών εταίρων». Την «Κοινωνική Συμμαχία» απαρτίζουν οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Επαγγελματοβιοτέχνες (ΓΣΕΒΕΕ), Εμπόρων και Επιχειρηματικών (ΕΣΕΕ), Δικηγορικών Συλλόγων, Τεχνικού (ΤΕΕ) και Οικονομικού Επιμελητηρίου (ΟΕΕ), Ιατρών (ΠΙΣ), Φαρμακοποιών (ΠΦΣ), Συνταξιούχων (ΑΓΣΣΕ) με τις ευλογίες του ΣΕΒ και των Τραπεζιτών και οι οποίες μας καλούν σε πνεύμα ομοψυχίας την 30η Μαΐου σε Απεργία ονομάζοντάς της «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
Μέσα σε ένα γενικότερο αρνητικό συσχετισμό καλούμαστε να δώσουμε την δική μας μάχη για την Απεργία. Όπως πάντα, θα κριθεί από τη δική μας συμμετοχή και τον βαθμό έκφρασης της αγανάκτησής μας και της ανάγκης να αντισταθούμε στις  αντεργατικές πολιτικές που συνεχίζονται αμείωτες, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα. Θα κριθεί από τη δική μας διακριτή απόσταση από τους εργατοπατέρες και τους συμμάχους τους καταγγέλλοντας τον ρόλο τους.
Καλούμαστε να συμμετέχουμε στην απεργία σε αντιπαράθεση κι όχι στο πλάι αυτών των ηγεσιών. Να δώσουμε πραγματικό εργατικό περιεχόμενο στην απεργία.
ΟΛOΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 30 του Μάη 2018

Τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΚΑΠΕ
Πόπη Μαυρογεώργη – Κώστας Σολωμός – Ράνια Σούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου