Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Άνανδρη επίθεση του Ισραήλ στον Στόλο της Ελευθερίας!

Έκτακτη κινητοποίηση σήμερα στις 7μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία και πορεία στη Βουλή
Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr
Άνανδρη επίθεση πραγματοποίησε το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό λίγο μετά τις 5.00 το πρωί της Δευτέρας στα πλοία του "στόλου της ελευθερίας" (ανάμεσά τους και δύο ελληνικά) που κατευθύνονταν προς τη Γάζα με στόχο να σπάσουν τον βάρβαρο αποκλεισμό των Παλαιστινίων.
Στα πλοία επέβαιναν εκατοντάδες ειρηνικοί διαδηλωτές από δεκάδες χώρες που μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και κατασκευαστικά υλικά στους σύγχρονους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» Παλαιστίνιους. Οι ισραηλινοί επιτέθηκαν με πραγματικά πυρά από ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη και στη συνέχεια κατέλαβαν τα πλοία. Πληροφορίες αναφέρουν 10 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες από την επίθεση. Όλοι οι επιβάτες και τα πληρώματα είναι υπό κράτηση. Καταλήφθηκαν και τα πλοία της ελληνικής αποστολής "Ελεύθερη Μεσόγειος" και η "Σφενδόνη".
Η πολιτική του Απαρτχάιντ, των Τειχών της Ντροπής, των εποικισμών, βρίσκει την προέκτασή της στον αποκλεισμό των πολιτών της Γάζας στη μεγαλύτερη φυλακή που γνώρισε η ανθρωπότητα.
Σε αυτή τη διεθνή προσπάθεια το Κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ απαντά με τον μόνο τρόπο που γνωρίζει, τη γλώσσα του πολέμου, και αποκαλύπτει την κτηνωδία που διέπει το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο αυτής της χώρας.
Οι Έλληνες εργαζόμενοι καταγγέλλουμε την βάρβαρη και φασιστική επίθεση του ισραηλινού κράτους. Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει. Η αλληλεγγύη των λαών της Μεσογείου απέναντι στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ελεύθερο κράτος θα νικήσει. Με αγανάκτηση και οργή διαδηλώνουμε σήμερα ενάντια στo νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ισραηλινών που με την πλήρη κάλυψη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ παραβιάζουν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Καλούμε τους εργαζόμενους σε έκτακτη κινητοποίηση – απάντηση στις 7μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία και πορεία στη Βουλή
Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα για την πολιτική στήριξη της αποστολής και την απαίτηση για απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΜΑΗ

ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ, ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Ο πόλεμος που έχει εξαπολυθεί ενάντιά μας από το κεφάλαιο, τις τράπεζες και τα υποχείριά τους (“κυβέρνηση” και ΕΕ), συνεχίζεται δίχως τελειωμό. Μετά τα βάρβαρα μέτρα μείωσης των μισθών, των συντάξεων, του φορολογικού, των εργασιακών σχέσεων, σειρά έχει τώρα η δημόσια κοινωνική ασφάλιση.
Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, κατεδαφίζονται και τα τελευταία εναπομείναντα ασφαλιστικά δικαιωμάτων των εργαζομένων. Και είναι στην αρχή μιας και οι προβλέψεις του μνημονίου που συμφώνησαν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ είναι ακόμα σκληρότερες.
Οι βασικές ρυθμίσεις που προβλέπονται:
• Καταργείται ουσιαστικά η χρηματοδότηση από το κράτος της κοινωνικής ασφάλισης, περιορίζεται σε σύνταξη πρόνοιας (βασική) και αυτή όχι εγγυημένη.
• Αυξάνονται τα όρια ηλικίας είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο (σύνταξη στα 65 χρόνια). Οι γυναίκες το πρώτο και μεγάλο θύμα.
• Επιμήκυνση των χρόνων εργασίας από 35 στα 40 χρόνια και βάλε. «Ποινή» σε όσους συνταξιοδοτούνται μεταξύ 60 και 65 ετών και ας έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια.
• Μείωση των αποδοχών σύνταξης με τον υπολογισμό της στις αποδοχές όλου του εργασιακού βίου αντί της τελευταίας πενταετίας
• Συρρίκνωση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
• Χαρατσώνονται οι συντάξεις άνω των 1.400 € από τον Αύγουστο.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ κάτω από την πίεση των εργαζομένων, ιδίως μετά την μεγαλειώδη συμμετοχή της απεργιακής διαδήλωση της 5ης Μάη, κήρυξαν πανελλαδική γενική απεργία για την Πέμπτη, 20 Μάη 2010.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,
ΜΕ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ,
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
Μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να σταματήσουμε τις συνεχείς επιθέσεις που υφιστάμεθα, την υποβάθμιση της εργασίας, της ζωής μας. Η παρουσία μας στον δρόμο δεν έχει σκοπό απλά και μόνο να τους φοβίσει, αλλά να εκφράσουμε την αντίσταση και την ταξική μας αξιοπρέπεια. Σφυρηλατούμε τους δεσμούς που θα μας επιτρέψουν να περάσουμε στην αντεπίθεση χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς περιχαρακώσεις. Στέλνουμε μήνυμα αγώνα στους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης, τους δίνουμε κουράγιο όπως αντίστοιχα δίνουν και σ’ εμάς οι δικές τους κινητοποιήσεις. Σπάμε τα δεσμά και τις συνήθειες της ιδιώτευσης και του ατομισμού που κάλυψαν σχεδόν τα πάντα τις τελευταίες δεκαετίες και των οποίων τα οδυνηρά αποτελέσματα βιώνουμε τώρα.
ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ,
ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ.

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ

Ο Νικόλας Κουσουλάκης εργάζεται στο Σ.Ε.Ψ.Ε. (Συνεταιρισμός Επαγγελματιών Ψυκτικών Ελλάδος).
Ο Νικόλας είναι «καλός» εργαζόμενος σύμφωνα με την άποψη των εκπροσώπων του συνεταιρισμού, αναγνώρισαν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με την εργασία που παρείχε, μάλιστα του είχε προταθεί να αναλάβει θέση προϊσταμένου.
Ο Νικόλας ίσως παρέμενε καλός εργαζόμενος αν ήταν φοβισμένος και υποταγμένος.
Όμως...
Ο Νικόλας πρωτοστάτησε στη δημιουργία του νέου Σωματείου Ψυκτικών και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του κλάδου και έγινε μέλος της προσωρινής διοίκησής του. Ο Νικόλας πήρε μέρος στις απεργίες, στα συλλαλητήρια, έπαιρνε θέση υπέρ των εργαζομένων. Αυτό ενόχλησε και του έδειξαν το δρόμο της απόλυσης.
Πέραν του είναι αυτή η απόλυσή είναι άκυρη, παράνομη και καταχρηστική, δεν θα περιμένουμε τα δικαστήρια που χρονίζουν να το «αποδείξουν».
Ο Νικόλας δεν είναι μόνος, κανένας εργαζόμενος δεν θα είναι μόνος.
Απαιτούμε την ακύρωση της απόλυσης ΤΩΡΑ.
Έχει ήδη δοθεί διορία για ανάκληση της απόλυσης μέχρι τη Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010, άλλως η αλληλεγγύη μας θα κλιμακωθεί.
Ας γίνει καθαρό, οι απολύσεις μας αφορούν όλους, η αλληλεγγύη μας θα αναπτυχθεί, η εργοδοσία θα μας βρίσκει συνέχεια μπροστά της.
Όλοι ενωμένοι μπορούμε να αποτρέψουμε την απόλυση.

Το Δ.Σ. του ΣΕΚΑΠΕ

Οι ανακοινώσεις συμπαράστασης στέλνονται είτε στο mail gpap72@gmail.com ή κατευθείαν στο Σ.Ε.Ψ.Ε., Λ. Κωνσταντινουπόλεως 155 - 10441 Αθήνα, τηλ.: 2105221528, fax: 2105223688, sepsespe@otenet.gr

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Όλοι Τετάρτη 12 Μάη στις 6.00 μ.μ.
Προσυγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων για το Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στα Προπύλαια.

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Περι συντονιστικού και ανακοινώσεων

Μια που συνηθίζουμε να ανεβάζουμε τις ανακοινώσεις του συντονιστικού των πρωτοβάθμιων, θα ήθελα να αποσαφηνίσω μερικά πράγματα.

Στις όποιες συναντήσεις του συντονιστικού Αθήνας έχουμε βρεθεί με τον Κώστα Σολωμό, όπως και στην πανελλαδική συνάντηση πριν λίγο καιρό, συμμετέχουμε ως παρατηρητές με την συνδικαλιστική μας ιδιότητα και όχι εκπροσωπώντας το σωματείο. Είναι σαφές ότι οι ανακοινώσεις του συντονιστικού ανεβαίνουν στο blog προς ενημέρωση. Δεν υιοθετούνται, άσχετα του ότι συνήθως και σε γενικές γραμμές αντιμετωπίζονται θετικά.

Βέβαια ο καθένας έχει τη δική του προσέγγιση. Στη δική μου περίπτωση, ενώ τις περισσότερες φορές, όχι πάντα, οι προτάσεις για κινητοποιήσεις με βρίσκουν σύμφωνο, εντούτοις με προβληματίζει το ύφος και το περιεχόμενο των ανακοινώσεων. Βερμπαλισμοί, προχειρότητα, περιορισμένη φρασεολογία και πάει λέγοντας. Αυτό βέβαια δεν αφορά μόνο τη μορφή αλλά και την ουσία. Συνήθως προσπερνώ και κρατάω την κοινή αγωνία για αντίσταση, αγώνα.

Να κλείσω μ’ ένα κείμενο που πρόσφατα γράψαμε με τον Κώστα και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΡΙΝ, στα πλαίσια αφιερώματος για τον συντονισμό των πρωτοβάθμιων, όπου αναφέραμε:
“Θεωρούμε αναγκαία την προσπάθεια συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων, ιδιαίτερα σ' αυτές τις δύσκολες μέρες, αν θέλουμε το εργατικό κίνημα να λειτουργήσει με όρους αυτονομίας και ταξικού ανταγωνισμού. Το συντονιστικό το αντιλαμβανόμαστε ως ένα εργατικό εργαλείο υπό κατασκευή, που καταρχάς θα διευκολύνει την οριζόντια επικοινωνία μεταξύ των πρωτοβάθμιων σωματείων χωρίς τυπικούς περιορισμούς, με τη συμμετοχή και συλλογικοτήτων από τον χώρο των μεταναστών εργατών, της επισφαλούς εργασίας (υπόψη ότι στο ΚΑΠΕ ένα 30% περίπου του επιστημονικού προσωπικού δουλεύει με μπλοκάκι) και των ανέργων. Από κει και πέρα, το ζητούμενο είναι αφενός η στήριξη-σύνδεση μεμονωμένων αγώνων, αφετέρου η ευρύτερη γνωστοποίηση προτάσεων για μαζικές δράσεις προκειμένου να συζητούνται, να ελέγχεται η αποδοχή τους και στο βαθμό που χρειάζεται, να συντονίζεται η υλοποίησή τους.
Οι δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες οργανώσεις μας δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τους εσωτερικούς συσχετισμούς δυνάμεων, τις πρακτικές και την ηθική του επίσημου συνδικαλισμού αλλά και με το ότι μεγάλες μάζες εργαζομένων που δουλεύουν σε συνθήκες επισφάλειας ή ακόμη και "παρανομίας", πόσο μάλλον ανεργίας, είναι αποκλεισμένες από αυτές. Δεν τις αντιμετωπίζουμε όμως ανταγωνιστικά. Τουναντίον θα θέλαμε και επιδιώκουμε τη συνεργασία όλων των εργαζομένων.
Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος για να τον διαβούμε μόνοι.”

Δ.Θ.


Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Συγκέντρωση μνήμης, Τρίτη, 11 Μάη ώρα 7 μ.μ. στο υποκατάστημα της Μαρφίν στην πλατεία Κλαυθμώνος

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
  • ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΝΤ-ΕΕ ΜΕ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
  • ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση για την χθεσινή απεργία – συνεχίζουμε...

Συνεχίζουμε... έξω από τη Βουλή, σήμερα στις 6 το απόγευμα

Η χθεσινή μεγαλειώδης για τα μεταπολιτευτικά χρονικά απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων μας γεμίζει αισιοδοξία για την έκβαση της μάχης που δίνουμε για την απόκρουση της πλέον βάρβαρης επίθεσης μεταπολεμικά στα εργασιακά δικαιώματά μας.
Το ανάστημα που όρθωσαν οι εργαζόμενοι στην Αθήνα και σ’ όλη την Ελλάδα, παρά την ιδεολογική τρομοκρατία, μας γεμίζει με ελπίδα για ανατροπή αυτής της πολιτικής, που για την υλοποίησή της καταστρατηγούνται σύνταγμα, νόμοι και διατάξεις, που οι ίδιοι οι κυβερνώντες έχουν θεσπίσει.
Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για τους τρεις νεκρούς εργαζόμενους της Μαρφίν αλλά και την αποδοκιμασία μας στην προσπάθεια ενοχοποίησης των διαδηλωτών –απεργών που γίνεται, πρωτοστατούντων των ΜΜΕ.
Συνεχίζουμε...
Συμμετέχουμε στο σημερινό συλλαλητήριο που οργανώνουν τα συνδικάτα* (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Πρωτοβάθμια σωματεία κλπ) έξω από τη Βουλή, σήμερα στις 6 το απόγευμα, την ώρα που θα ψηφίζονται τα μέτρα.

* Ανάλογο συλλαλητήριο διοργανώνεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, 6 μ.μ.

Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ, 5 ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – Να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας

Η πρωτοφανής επίθεση στον κόσμο της εργασίας από κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ δεν έχει τελειωμό. Τα αντιλαϊκά μέτρα παίρνουν την μορφή της χιονοστιβάδας. Μέτρα που έχουν να παρθούν από την εποχή της ναζιστικής κατοχής.
Λεηλασία του εισοδήματος μας με την μείωση 7% και 3% των αποδοχών μας. Με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Με το υπερτετραετές πάγωμα μισθών. Με την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων (κατάργηση της προσφυγής στη διαιτησία).
Με τις αυξήσεις στον ΦΠΑ, στα καύσιμα κλπ που μειώνουν ακόμα περισσότερο το εισόδημα μας αλλά και την καθιέρωση τεκμηρίων διαβίωσης ανάλογων των εισοδημάτων μας, μέσω της συλλογής αποδείξεων. Μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές. Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και σύνδεσή τους με το «προσδόκιμο όριο ζωής!». Η κυνικότητα της κυβέρνησης ξεπέρασε τα όρια περικόπτοντας άμεσα τις συντάξεις, ρίχνοντας τα «περήφανα γηρατειά» στον Καιάδα της φτώχειας.
Τα μέτρα αυτά δεν είναι προσωρινά. Έρχονται κι άλλα αν δεν τους σταματήσουμε. Αν δεν ξεσηκωθούμε θα μας βουλιάξουν στην έσχατη ένδεια.
Οι Παπανδρέου – Μέρκελ – Τρισέ και Στρος Καν, η άρχουσα τάξη, μας επιφυλάσσουν το χειρότερο μέλλον. Η σωτηρία μας βρίσκεται στους αγώνες και μόνο στους αγώνες. Καμιά αναμονή, κανένας εφησυχασμός.
Η πανεργατική γενική απεργία της 5ης Μάη ας γίνει αρχή για κλιμάκωση της εργατικής αντεπίθεσης. Το ξέρουμε ότι αυτές οι απεργίες, της μιας ή των δύο ημερών, στερούνται αποτελεσματικότητας. Αυτό όμως που είναι τώρα σημαντικό, αναγκαίο, είναι να κατέβουμε στους δρόμους την ημέρα της απεργίας. Μπορούμε να πιέσουμε αποτελεσματικά, μπορούμε να νικήσουμε. Από την μαζικότητα των αγώνων και την επιμονή μας εξαρτάται.
Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία της Τετάρτης και κατεβαίνουμε όλοι στους δρόμους.
Συμμετέχουμε στον αποκλεισμό της Βουλής και όποιων άλλων κυβερνητικών κτηρίων μαζί με τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία.
Δίνουμε το αγωνιστικό μας παρόν σε κάθε βήμα που κλιμακώνει τους αγώνες μας.
Η Τετάρτη 5 Μάη δεν θα είναι μόνο ημέρα γενικής απεργίας στην Ελλάδα, αλλά και διεθνής μέρα αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους Έλληνες εργαζόμενους. Κινητοποιήσεις γίνονται στη Βιέννη, στο Μπιλμπάο, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στο Βερολίνο, στη Βουδαπέστη, στις Βρυξέλλες και αλλού, ενώ έχει ανοιχτεί και σελίδα στο face book: