Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΜΑΗ

ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ, ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Ο πόλεμος που έχει εξαπολυθεί ενάντιά μας από το κεφάλαιο, τις τράπεζες και τα υποχείριά τους (“κυβέρνηση” και ΕΕ), συνεχίζεται δίχως τελειωμό. Μετά τα βάρβαρα μέτρα μείωσης των μισθών, των συντάξεων, του φορολογικού, των εργασιακών σχέσεων, σειρά έχει τώρα η δημόσια κοινωνική ασφάλιση.
Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, κατεδαφίζονται και τα τελευταία εναπομείναντα ασφαλιστικά δικαιωμάτων των εργαζομένων. Και είναι στην αρχή μιας και οι προβλέψεις του μνημονίου που συμφώνησαν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ είναι ακόμα σκληρότερες.
Οι βασικές ρυθμίσεις που προβλέπονται:
• Καταργείται ουσιαστικά η χρηματοδότηση από το κράτος της κοινωνικής ασφάλισης, περιορίζεται σε σύνταξη πρόνοιας (βασική) και αυτή όχι εγγυημένη.
• Αυξάνονται τα όρια ηλικίας είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο (σύνταξη στα 65 χρόνια). Οι γυναίκες το πρώτο και μεγάλο θύμα.
• Επιμήκυνση των χρόνων εργασίας από 35 στα 40 χρόνια και βάλε. «Ποινή» σε όσους συνταξιοδοτούνται μεταξύ 60 και 65 ετών και ας έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια.
• Μείωση των αποδοχών σύνταξης με τον υπολογισμό της στις αποδοχές όλου του εργασιακού βίου αντί της τελευταίας πενταετίας
• Συρρίκνωση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
• Χαρατσώνονται οι συντάξεις άνω των 1.400 € από τον Αύγουστο.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ κάτω από την πίεση των εργαζομένων, ιδίως μετά την μεγαλειώδη συμμετοχή της απεργιακής διαδήλωση της 5ης Μάη, κήρυξαν πανελλαδική γενική απεργία για την Πέμπτη, 20 Μάη 2010.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,
ΜΕ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ,
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
Μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να σταματήσουμε τις συνεχείς επιθέσεις που υφιστάμεθα, την υποβάθμιση της εργασίας, της ζωής μας. Η παρουσία μας στον δρόμο δεν έχει σκοπό απλά και μόνο να τους φοβίσει, αλλά να εκφράσουμε την αντίσταση και την ταξική μας αξιοπρέπεια. Σφυρηλατούμε τους δεσμούς που θα μας επιτρέψουν να περάσουμε στην αντεπίθεση χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς περιχαρακώσεις. Στέλνουμε μήνυμα αγώνα στους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης, τους δίνουμε κουράγιο όπως αντίστοιχα δίνουν και σ’ εμάς οι δικές τους κινητοποιήσεις. Σπάμε τα δεσμά και τις συνήθειες της ιδιώτευσης και του ατομισμού που κάλυψαν σχεδόν τα πάντα τις τελευταίες δεκαετίες και των οποίων τα οδυνηρά αποτελέσματα βιώνουμε τώρα.
ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ,
ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου