Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
Μαζικοί – Ενωτικοί αγώνες μέχρι τη νίκη

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας και την ελληνική κοινωνία μπροστά στην πιο βάρβαρη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών. Ιστορικές κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας που έχουν κατακτηθεί μέσα από μακροχρόνιους αγώνες των εργαζομένων, με θυσίες και αίμα όπως η κοινωνική ασφάλιση, οι Συλλογικές Συμβάσεις, ο περιορισμός των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, οι εργασιακές σχέσεις, η μονιμότητα στο Δημόσιο, βρίσκονται στο σφαγείο της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.
Οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά μας οδηγούμαστε ως νέες Ιφιγένειες σε θυσία για την διατήρηση και αύξηση των κερδών των κερδοσκόπων, των επιχειρήσεων και των αγορών. Τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια την οικονομία σε οπισθοδρόμηση, την κοινωνία σε απελπισία. Η ανεργία θα σπάσει το όριο του 1.000.000 ανέργων και η φτώχεια θα εξαπλωθεί σε όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας.
Αυτή την Πρωτομαγιά ας δώσουμε ένα μήνυμα αντίστασης στα αντεργατικά μέτρα, με τη συμμετοχή μας. Ας δείξουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους χαρίσουμε τα κεκτημένα αλλά ούτε και να γυρίσουμε πίσω σε ένα καθεστώς δουλείας και ανασφάλειας.
Αναζητούμε κοινό βηματισμό με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, ξεπερνώντας συμβιβαστικές λογικές και πολιτικές περιχαράκωσης. Αναζητούμε τη συνεργασία και την κοινή δράση που μπορεί να δυναμώσει τις κοινωνικές αντιστάσεις και να οδηγήσει το μαζικό λαϊκό κίνημα πιο κοντά στη νίκη.
Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος για να τον διαβούμε μόνοι.
Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά

Φωτογραφία: Το κάλεσμα των απεργών του Σικάγου

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ, 5 ΜΑΗ

Ανακοίνωση του
Συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων
δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ!

Με την επίσημη προσφυγής της ελληνικής κυβέρνησης στο «μηχανισμό στήριξης» της ΕΕ και του ΔΝΤ, κλιμακώνεται ακόμη περισσότερο η ιστορικών διαστάσεων επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την ανοιχτή υποστήριξη του ΛΑΟΣ και την ουσιαστική κάλυψη της ΝΔ, παραδίδει τους εργαζομένους στους «επαγγελματίες οικονομικούς δολοφόνους» του ΔΝΤ. Οι δεσμεύσεις που θα αναλάβει η κυβέρνηση για να μπορέσει να εισπράξει την οικονομική βοήθεια θα αποτελούν πισωγύρισμα δεκαετιών για την εργατική τάξη στον τόπο μας, θα σηματοδοτούν τρομαχτικές ανατροπές σε όλους τους όρους εργασίας, δράσης, ζωής των εργαζομένων. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι οι διπλές δεσμεύσεις έναντι της ΕΕ στο πλαίσιο του «Προγράμματος Σταθερότητας» και του ΔΝΤ στο πλαίσιο του «μηχανισμού στήριξης» περιλαμβάνουν:
Τη δραστική μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, που ήδη εφαρμόζεται.

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΠΟΡΕΙΑ

Τρίτη, 27 Απριλίου στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 22 ΑΠΡΙΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΣΕΚΑΠΕ

«Δεν πληρώνουμε, δεν πληρώνουμε»

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΥΝΘΛΙΨΗΣ» ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΑΠΡΙΛΗ

Η επίθεση ενάντια σε δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων συνεχίζεται με καταιγιστικό ρυθμό. Μετά τη μείωση των μισθών μας, την υποβάθμιση δηλαδή της εργασίας μας και τις αυξήσεις στο ΦΠΑ που μειώνουν την αγοραστική μας δύναμη, σειρά έχει το φορολογικό νομοσχέδιο. Το ασφαλιστικό δια χειρός ΔΝΤ είναι «επί θύραις» και η κατάργηση στοιχειωδών εργατικών κατακτήσεων όπως οι συλλογικές συμβάσεις θα ακολουθήσει. Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου έχει ήδη δρομολογηθεί και η ανεργία καλπάζει. Στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο και οι τραπεζίτες που συνεχίζουν ακόμη πιο επιθετικά να κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή να κερδοσκοπούν.
Τα κυβερνητικά μέτρα δεν έχουν σταματημό.
Δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς, να μας κυριεύσει η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια, δεν έχουμε πια αυτό το περιθώριο. Αν δεν αντιδράσουμε θα έρθουν ακόμα χειρότερα μέτρα.
Η τριτοβάθμια συνδικαλιστική μας οργάνωση, η ΓΣΕΕ, βάζει πλάτη σ' αυτή την πρωτοφανή αντιλαϊκή επίθεση. Με ανάμικτα συναισθήματα οργής και θλίψης για την κατάντια της αυτή, την παρακολουθούμε στην καλύτερη περίπτωση να είναι απούσα και στη χειρότερη να εμποδίζει την έκφραση και το συντονισμό της δράσης μας.
Όμως η θέλησή μας για αγώνα μπορεί να υπερνικήσει τα εμπόδια αυτά, μπορεί να αποτρέψει τα αντεργατικά μέτρα.
Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Θα τον διαβούμε σιωπηλοί και κατά μόνας, φοβισμένοι και υπάκουοι με το κεφάλι κατεβασμένο; ή θα τον διαβούμε με την περηφάνια και την αξιοπρέπεια της αντίστασης και του συλλογικού αγώνα;
Οι συνεχιζόμενες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, χιλιάδων κόσμου, φανερώνουν τη θέληση των εργαζόμενων και του λαού να δώσουν αποφασιστικά τη δική τους μάχη. Κι αυτό θέλουν να αποτρέψουν οι από πάνω, αυτό φοβούνται.
Ας επιβεβαιώσουμε τους φόβους τους!!...
Ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι την ανατροπή των μέτρων!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΗ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ & ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΑΤΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ν. 3833/10 & ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΗ 2010

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που πραγματοποιήθηκε στις 13-4-2010 αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη, 22-4-2010 δηλώνοντας την αντίθεσή της στα κυβερνητικά μέτρα και στο νόμο 3833/10, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις με τα άλλα εργατικά σωματεία και οργανώσεις.

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΜΑΡΙΟ ΖΕΡΒΑ - ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. του ΣΕΚΑΠΕ

Ο Μάριος Ζέρβας, όπως και πολλοί από εμάς, συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11/3. Συνελήφθη χωρίς καμιά αιτία ή αφορμή στη γωνία Πανεπιστημίου και Σίνα, δίχως να γίνεται το παραμικρό όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και σε όλη τη γύρω περιοχή. Το γιατί επελέχθη αυτός από το σύνολο των υπόλοιπων διαδηλωτών, μάλλον έχει να κάνει με την εμφάνισή του.
Ο Μάριος Ζέρβας μέσα στην ατυχία του ήταν τυχερός. Άλλοι δεν είναι τόσο. Υπήρχε πλήθος αυτόπτων μαρτύρων που καταθέτουν, όπως επίσης και φωτογραφικό υλικό, έτσι ώστε να μη μένει καμιά αμφιβολία για το άδικο και αυθαίρετο της σύλληψής του με μόνο στοιχείο τις καταθέσεις των αστυνομικών που τον συνέλαβαν.
Παρόλα αυτά συνεχίζεται η προφυλάκισή του, το δε στημένο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, περιλαμβάνει εκτός των άλλων την κατασκευή, κατοχή και ρίψη βόμβας μολότωφ, καθώς και απόπειρα πρόκλησης βαριά σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Όλα αυτά επιβαρημένα με τις διατάξεις του κουκουλονόμου, ενός νόμου που σύμφωνα με τις δηλώσεις της αρχής του υπουργείου που πουλάει προστασία, από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε τα καθήκοντά της, είναι υπό κατάργηση.
Είναι προφανές ότι ο απώτερος σκοπός όλης αυτής της ιστορίας είναι ο «παραδειγματισμός», η τρομοκράτηση. Όχι του Μάριου μόνο. Όλων μας.
Είναι χρέος μας να μην αφήσουμε να τους περάσει.

Σ τις 11 Μαρτίου εκτός του Μάριου προσήχθησαν και άλλα 15 άτομα, στα 12 από τα οποία απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/4, 7 μ.μ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΖΕΡΒΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 11 ΜΑΡΤΗ


Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί ένα σύνολο αντιλαϊκών ρυθμίσεων που προκαλούν οργή και αγανάχτηση, όπως κι αν διαβαστούν. Είτε από τη σκοπιά της πρόσθετης φορολογικής επιβάρυνσης των λαϊκών στρωμάτων, είτε από εκείνη που αφορά τις παραπέρα διευκολύνσεις και φοροαπαλλαγές προς το κεφάλαιο. Η κυβερνητική προπαγάνδα επιχείρησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι με το φορολογικό, απαλύνονται οι επιπτώσεις που είχαν οι εργαζόμενοι εξαιτίας της εισοδηματικής πολιτικής και της μείωσης των ονομαστικών μισθών στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
 
Ποια είναι όμως η πραγματικότητα: