Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 22 ΑΠΡΙΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΣΕΚΑΠΕ

«Δεν πληρώνουμε, δεν πληρώνουμε»

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΥΝΘΛΙΨΗΣ» ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΑΠΡΙΛΗ

Η επίθεση ενάντια σε δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων συνεχίζεται με καταιγιστικό ρυθμό. Μετά τη μείωση των μισθών μας, την υποβάθμιση δηλαδή της εργασίας μας και τις αυξήσεις στο ΦΠΑ που μειώνουν την αγοραστική μας δύναμη, σειρά έχει το φορολογικό νομοσχέδιο. Το ασφαλιστικό δια χειρός ΔΝΤ είναι «επί θύραις» και η κατάργηση στοιχειωδών εργατικών κατακτήσεων όπως οι συλλογικές συμβάσεις θα ακολουθήσει. Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου έχει ήδη δρομολογηθεί και η ανεργία καλπάζει. Στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο και οι τραπεζίτες που συνεχίζουν ακόμη πιο επιθετικά να κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή να κερδοσκοπούν.
Τα κυβερνητικά μέτρα δεν έχουν σταματημό.
Δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς, να μας κυριεύσει η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια, δεν έχουμε πια αυτό το περιθώριο. Αν δεν αντιδράσουμε θα έρθουν ακόμα χειρότερα μέτρα.
Η τριτοβάθμια συνδικαλιστική μας οργάνωση, η ΓΣΕΕ, βάζει πλάτη σ' αυτή την πρωτοφανή αντιλαϊκή επίθεση. Με ανάμικτα συναισθήματα οργής και θλίψης για την κατάντια της αυτή, την παρακολουθούμε στην καλύτερη περίπτωση να είναι απούσα και στη χειρότερη να εμποδίζει την έκφραση και το συντονισμό της δράσης μας.
Όμως η θέλησή μας για αγώνα μπορεί να υπερνικήσει τα εμπόδια αυτά, μπορεί να αποτρέψει τα αντεργατικά μέτρα.
Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Θα τον διαβούμε σιωπηλοί και κατά μόνας, φοβισμένοι και υπάκουοι με το κεφάλι κατεβασμένο; ή θα τον διαβούμε με την περηφάνια και την αξιοπρέπεια της αντίστασης και του συλλογικού αγώνα;
Οι συνεχιζόμενες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, χιλιάδων κόσμου, φανερώνουν τη θέληση των εργαζόμενων και του λαού να δώσουν αποφασιστικά τη δική τους μάχη. Κι αυτό θέλουν να αποτρέψουν οι από πάνω, αυτό φοβούνται.
Ας επιβεβαιώσουμε τους φόβους τους!!...
Ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι την ανατροπή των μέτρων!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΗ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ & ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΑΤΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ν. 3833/10 & ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

1 σχόλιο: