Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΜΑΡΙΟ ΖΕΡΒΑ - ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. του ΣΕΚΑΠΕ

Ο Μάριος Ζέρβας, όπως και πολλοί από εμάς, συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11/3. Συνελήφθη χωρίς καμιά αιτία ή αφορμή στη γωνία Πανεπιστημίου και Σίνα, δίχως να γίνεται το παραμικρό όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και σε όλη τη γύρω περιοχή. Το γιατί επελέχθη αυτός από το σύνολο των υπόλοιπων διαδηλωτών, μάλλον έχει να κάνει με την εμφάνισή του.
Ο Μάριος Ζέρβας μέσα στην ατυχία του ήταν τυχερός. Άλλοι δεν είναι τόσο. Υπήρχε πλήθος αυτόπτων μαρτύρων που καταθέτουν, όπως επίσης και φωτογραφικό υλικό, έτσι ώστε να μη μένει καμιά αμφιβολία για το άδικο και αυθαίρετο της σύλληψής του με μόνο στοιχείο τις καταθέσεις των αστυνομικών που τον συνέλαβαν.
Παρόλα αυτά συνεχίζεται η προφυλάκισή του, το δε στημένο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, περιλαμβάνει εκτός των άλλων την κατασκευή, κατοχή και ρίψη βόμβας μολότωφ, καθώς και απόπειρα πρόκλησης βαριά σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Όλα αυτά επιβαρημένα με τις διατάξεις του κουκουλονόμου, ενός νόμου που σύμφωνα με τις δηλώσεις της αρχής του υπουργείου που πουλάει προστασία, από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε τα καθήκοντά της, είναι υπό κατάργηση.
Είναι προφανές ότι ο απώτερος σκοπός όλης αυτής της ιστορίας είναι ο «παραδειγματισμός», η τρομοκράτηση. Όχι του Μάριου μόνο. Όλων μας.
Είναι χρέος μας να μην αφήσουμε να τους περάσει.

Σ τις 11 Μαρτίου εκτός του Μάριου προσήχθησαν και άλλα 15 άτομα, στα 12 από τα οποία απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/4, 7 μ.μ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΖΕΡΒΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 11 ΜΑΡΤΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου