Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Επίσκεψη Μανιάτη στο ΚΑΠΕ την Παρασκευή 26/9/14

Δυναμική και μαζική κινητοποίηση στο Υπουργείο των εργαζομένων του ΚΑΠΕ
Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι του ΚΑΠΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΕΚΑ με βασικά αιτήματα την καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και την ακύρωση κάθε σχεδίου καταλογισμού χρεών των εργαζομένων προς το Κέντρο εξαιτίας της αναδρομικής εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου.
Οι εργαζόμενοι του ΚΑΠΕ δώσανε δυναμικό και μαζικό παρόν στο υπουργείο την ίδια στιγμή που εκπρόσωποι του ΔΣ του Σωματείου μαζί με αντιπροσωπεία Βουλευτών που αποτελούνταν από τους βουλευτές Θανάση Πετράκο και Χαρά Καφαντάρη του ΣΥΡΙΖΑ και Διαμάντω Μανωλάκου του ΚΚΕ πραγματοποιούσαν συνάντηση με τον Υπουργό ΠΕΚΑ. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των εργαζομένων των ΙΓΜΕ, ΜΟΔ, ΣΜΤ .
Το ΔΣ παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο και οι εργαζόμενοί του. Για μια ακόμη φορά ο Υπουργός έδειξε να “κατανοεί” τόσο τα στρατηγικά όσο και τα διαχειριστικά προβλήματα του Κέντρου που προκύπτουν κυρίως από την απόφαση της Διοίκησης για εφαρμογή των νόμων 4024/11 και 4093/12, χωρίς όμως τελικά να δεσμεύεται για οτιδήποτε. Οι εργαζόμενοι απαιτούν από την πολιτική ηγεσία έργα και όχι λόγια και καλές προθέσεις. Έργα τα οποία αναμένουν ενόψει της επίσκεψης του υπουργού στις εγκαταστάσεις του Κέντρου την Παρασκευή 26/9.
Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΚΑΠΕ θα υποδεχθούν τον υπουργό την Παρασκευή κρατώντας υπεύθυνη στάση για το μέλλον τους και το μέλλον του Κέντρου, αρνούμενοι να συνδράμουν σε επικοινωνιακές φιέστες που θυμίζουν άλλες εποχές.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τον αργό θάνατο του ΚΑΠΕ στον οποίο οδηγείται από τις επιλογές της διοίκηση του Κέντρου και της πολιτικής ηγεσίας.
Το Δ.Σ. του ΣΕΚΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου