Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Την Παρασκευή 3/11/2023 λάβαμε από το τμήμα προσωπικού, e-mail με προφορική εντολή διαβίβασης νέου εντύπου αδειών από τον Γενικό Διευθυντή Λάμπρο Πυργιώτη, τελευταία ημέρα της θητείας του.

Το έντυπο αυτό δεν έχει καμία νομική αξία. Τα έντυπα ΔΕΝ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ.

Ως  εργαζόμενοι του ΚΑΠΕ δηλώνουμε τα εξής:

Οι κανονιστικές αποφάσεις της διοίκησης, όπου, όταν και όπως αυτές δύνανται να ληφθούν νόμιμα και να διαπλάσουν όρους εργασίας, δεν λαμβάνονται «στον αέρα» ή με προφορικές εντολές.

Όλες οι προηγούμενες ρυθμίσεις για τις άδειες που είναι σε ισχύ, από το 2006 μέχρι σήμερα, έχουν προκύψει από αποφάσεις ΔΣ του ΚΑΠΕ και βασιζόντουσαν στη συλλογική σύμβαση εργασίας και όχι σε κατά το δοκούν έντυπα.

Το Έντυπο αυτό αναφέρεται σε μία σειρά αδειών, χωρίς όμως αναφορά στο νομοθετικό πλαίσιο που τις διέπει, στο όργανο διοίκησης που το επέλεξε, ερμήνευσε και υιοθέτησε τη σχετική διάταξη του Κανονισμού Λειτουργίας, χωρίς να υπάρχει απόφαση ΓΔ, χωρίς διευκρινιστικές οδηγίες, κριτήρια και χρόνο έναρξης της εφαρμογής του, σύμφωνα και με τη μέχρι σήμερα πρακτική του Κέντρου (έκδοση απόφασης ΔΣ και διευκρινιστικές οδηγίες, εγκυκλίους εφαρμογής).

Αγνοούμε το mail και το νέο έντυπο αδειών που στάλθηκε την Παρασκευή από το τμήμα Προσωπικού και συνεχίζουμε με το προηγούμενο, όπως κάναμε μέχρι σήμερα, διευκρινίζοντας για άλλη μία φορά ότι κανένα εσωτερικό έντυπο (ακόμη και το μέχρι σήμερα υφιστάμενο) δεν νομοθετεί.

 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

7/9/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου