Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η 1η του Μάη είναι ημέρα των εργαζομένων. Η 1η του Μάη δεν είναι κινητή γιορτή. Είναι ημέρα μνήμης και τιμής σ’ όσους θυσιάστηκαν για τα δικαιώματα μας, είναι ημέρα σύμβολο των αγώνων των εργαζομένων για να υπερασπιστούν και να διευρύνουν κατακτήσεις και δικαιώματα, για μια κοινωνία χωρίς φτώχια, εκμετάλλευση, εξαθλίωση, πολέμους και κρίσεις.
Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει εν μέσω μιας πρωτόγνωρης για τη γενιά μας πανδημίας. Ο αγώνας μας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, το δικαίωμα στη δουλειά, για μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, την καθημερινή μας επιβίωση.
Ο αγώνας μας στέκεται αλληλέγγυος σε όλους αυτούς τους εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τις καθαρίστριες, τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, στις ταχυμεταφορές.
Την φετινή πρωτομαγιά στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι τα δικαιώματά μας, οι ανάγκες μας, οι διεκδικήσεις μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα. Δηλώνουμε παρών στις εκδηλώσεις της πρωτομαγιάς με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες, καθώς και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ μας.
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου