Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα του ΚΑΠΕ

Επιστολή προς Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη
Από τη σημερινή κινητοποίηση
Κύριε Υπουργέ
Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος που αναλάβατε το Υπουργείο και, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας στο γραφείο σας, δεν έχει καταστεί δυνατό να οριστεί συνάντηση με το Σωματείο των Εργαζομένων του Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο λόγο να θέλουμε μια προσωπική συνάντηση μαζί σας. Αυτό που επιθυμούμε όμως διακαώς είναι να δοθούν λύσεις στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Προβλήματα που δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους αλλά και αυτό καθ’ εαυτό το ΚΑΠΕ ως οργανισμό, καθώς υφίσταται θέμα για την ίδια του την επιβίωση. Δυστυχώς επί των ημερών σας τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται, με μεγάλη ευθύνη της Διοίκησης που διορίστηκε τον Μάη του 2015, ως αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων που εξανάγκασαν τον προηγούμενο Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή σε παραίτηση.
Κατά τη θητεία της προηγούμενης Διοίκησης του ΚΑΠΕ άρχισε η κατάλυση της διοικητικής αυτοτέλειας του ΚΑΠΕ, την οποία σαφώς προβλέπει το Π.Δ. ίδρυσής του και η οποία --- συνεχίζεται με «επιμέλεια» και συστηματικότητα  από την παρούσα.
Από την ίδρυσή του εδώ και 29 χρόνια το ΚΑΠΕ όχι μόνο επιβίωνε αλλά αναπτυσσόταν, χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Το αντίθετο, μάλιστα! Συνέβαλλε στην εισροή πόρων προς τη χώρα μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και των ιδιωτικών έργων που αναλάμβανε και εκπονούσε μέσω  ανταγωνιστικών διαδικασιών. Η άκριτη οριζόντια ένταξη του ΚΑΠΕ σε νόμους που αφορούν τους οργανισμούς του στενού Δημοσίου Τομέα και η δραματική μείωση των αποδοχών των εργαζομένων είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των εσόδων  που εισέρεαν στη χώρα μέσω της δραστηριότητάς του, με αποτέλεσμα την ανάλογη μείωση και των κρατικών εσόδων και την πρόκληση ζημίας στα δημόσια οικονομικά. Επί πλέον η ένταξη του ΚΑΠΕ στους νόμους που αφορούν φορείς που με τον ένα ή άλλο τρόπο χρηματοδοτούνται από το κράτος, με αποκορύφωμα την ένταξή του στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, έχουν δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στην όλη λειτουργία του.

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του ΚΑΠΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11:30 περίπου παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ΚΑΠΕ στον Πρόεδρο του Δ.Σ. όπου και του επιδόθηκε το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι του καταλόγισαν ότι στον ενάμισι χρόνο, περίπου, που είναι στην προεδρία του Κέντρου δεν προώθησε προς επίλυση ούτε ένα από τα προβλήματα που κληρονόμησε από τους προκατόχους του. Αντίθετα, συνέχισαν μαζί με τον Γενικό Διευθυντή τις ίδιες πολιτικές, για τις οποίες οι εργαζόμενοι με τις κινητοποιήσεις τους ανάγκασαν τον προηγούμενο Πρόεδρο σε παραίτηση. Το ΣΕΚΑΠΕ, που υποδέχτηκε με διάθεση συνεννόησης τη σημερινή διοίκηση, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων τους, δήλωσε – και το έδειξε με πράξεις - ότι δεν θα ανεχτεί κανέναν νέο «χαλίφη στη θέση του χαλίφη».
Στον σύντομο διάλογο που ακολούθησε, με τον Πρόεδρο, διαπιστώθηκε ξανά η δυσαρμονία στις απόψεις εργαζομένων και διοίκησης και του ζήτησαν να δώσει «λογαριασμό» για το υποτιθέμενο έργο που έχει αναλάβει έναντι γενναίας αμοιβής (με σύμβαση έργου) δηλαδή, το έργο της θεσμικής αποκατάστασης και ανάπτυξης του ΚΑΠΕ. Επίσης τόνισαν τις σοβαρότατες ευθύνες της σημερινής διοίκησης στην κατάλυση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας του κέντρου, κάτι το οποίο και θα ελεγχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο.
Στις επόμενες ημέρες θα επιδοθεί το ψήφισμα και στον Γενικό Διευθυντή με ανάλογη παράσταση διαμαρτυρίας.
Το Δ.Σ. του ΣΕΚΑΠΕ απαιτεί από τη διοίκηση να επανεξετάσει τη στρατηγική του Κέντρου σε σχέση με την θεσμική παρεκτροπή που παρατηρείται και ως πρώτο βήμα, ο Γενικός Διευθυντής, να δώσει εντολή να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε διαδικασία ένταξης του ΚΑΠΕ στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής.
Το Δ.Σ. του ΣΕΚΑΠΕ
Πικέρμι, 21 Οκτωβρίου 2016

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ – ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Κ.Α.Π.Ε.
Αγωνιστική διαμαρτυρία με τρίωρη λειτουργική κατάληψη,
την Τρίτη, 25/10/2016 και ώρα 2 μ.μ.
Οι εργαζόμενοι του ΚΑΠΕ στη σημερινή τους Γενική Συνέλευση διαπιστώνουν ότι όχι μόνο τα προβλήματα δεν λύνονται, αλλά, αντίθετα επιδεινώνονται. Η καλόπιστη διάθεση συνεννόησης και η στάση αναμονής μας, εξελήφθη ως αδυναμία, αν όχι και υποταγή. Η σημερινή διοίκηση, εδώ και ενάμισι χρόνο, αντί να ασχοληθεί με την ανάκτηση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας του Κέντρου, συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων της, διεξάγοντας αγώνα προσαρμογής του ΚΑΠΕ σε νόμους και διατάξεις που αφορούν τους μισθοδοτούμενους υπαλλήλους (δημοσίους) από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κι όχι μόνο. Σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας του ΚΑΠΕ, εφαρμόζονται και θα εφαρμοστούν όσα προβλέπονται για το στενό δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τα ΝΠΙΔ που χρηματοδοτούνται, κυρίως, από τον τακτικό προϋπολογισμό, καθώς και τους ΟΤΑ.
Η διοίκηση φέρει ακέραια την ευθύνη της καταστρατήγησης του Προεδρικού Διατάγματος του ΚΑΠΕ (όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 30 του νόμου 3734/2009) όπου με σαφήνεια ορίζεται ότι το ΚΑΠΕ «…έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια…»
Απαιτούμε άμεσα να παρθούν αποφάσεις για την ανάκτηση της διοικητικής αυτοτέλειας του ΚΑΠΕ και να σχεδιαστούν δράσεις για την οικονομική αυτοδυναμία.
Άμεσα και πρώτα βήματα πρέπει να είναι:

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Kάλεσμα για το συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη στο Σύνταγμα

Όλοι στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα που απευθύνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία που διεκδικούν:

Κατάργηση των αντεργατικών νόμων

Υπογραφή και επαναφορά της υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Κάλυψη των απωλειών

Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.

Η ανακοίνωση σε PDF

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση για Ενιαία Αρχής Πληρωμής και Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων

Συνάδελφοι
Η σημερινή διοίκηση με την πολιτική που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα, δεν δείχνει ότι ενδιαφέρεται να δώσει λύσεις στα προβλήματα που έχει το ΚΑΠΕ, τουναντίον, με τις ενέργειες της δρομολογεί μεγαλύτερα,  που θα το καταστήσουν ένα κακέκτυπο δημοσίου οργανισμού,  με παράλληλη αστεία τακτική επιχορήγηση...
ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΧΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ (ΕΑΠ)
Η εξαίρεση που είχαμε από την Ενιαία Αρχή Πληρωμής καταργήθηκε και η Διοίκηση όχι μόνο το αποδέχτηκε αδιαμαρτύρητα,  αλλά, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας ισχυρίστηκε ότι αυτό γίνεται για ...στατιστικούς λόγους.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ  αποκαλύφθηκε η αδιαφορία τους και η εγκληματική τους ανεπάρκεια, όταν αντέδρασαν γελώντας στην πληροφορία ότι ακόμα και οι ίδιοι οι υπάλληλοι της ΕΑΠ απόρησαν πώς ένας οργανισμός - ΝΠΙΔ με 10% τακτικό προϋπολογισμό εντάσσεται στην ΕΑΠ. Ούτε η προηγούμενη διοίκηση του Κουρνιώτη δεν είχε τολμήσει εκχώρηση ιδίων πόρων.

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Συμπαράσταση στον αγώνα των Συνταξιούχων

Κάτω η κυβερνητική τρομοκρατία
Το Σωματείο Εργαζομένων του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καταδικάζει την απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ στους συνταξιούχους κατά την προχθεσινή συγκέντρωση – διαμαρτυρία τους ενάντια στις περικοπές των αποδοχών τους.
Η κυβέρνηση στο αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό τους απάντησε με την προσφιλή μέθοδο όλων των Τροϊκανών κυβερνήσεων, την τρομοκρατία και την καταστολή, χρησιμοποιώντας τα γκλομπ και τα χημικά των ΜΑΤ. Το γεγονός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μεμονωμένο και ατυχές γιατί την ίδια καταστολή χρησιμοποίησε μία ημέρα πριν απέναντι στους διαδηλωτές της Καισαριανής.
Στεκόμαστε στο πλευρό των συνταξιούχων και καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε αγώνα ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο, κάθε μνημόνιο, για να ανατραπεί κάθε βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική
Ο μόνος δρόμος που γνωρίζουμε ως εργαζόμενοι είναι το σύνθημα των συνταξιούχων «Αγώνας για να ζήσουμε».
Το Δ.Σ. του ΣΕΚΑΠΕ