Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Επίσκεψη Μανιάτη στο ΚΑΠΕ την Παρασκευή 26/9/14

Δυναμική και μαζική κινητοποίηση στο Υπουργείο των εργαζομένων του ΚΑΠΕ
Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι του ΚΑΠΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΕΚΑ με βασικά αιτήματα την καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και την ακύρωση κάθε σχεδίου καταλογισμού χρεών των εργαζομένων προς το Κέντρο εξαιτίας της αναδρομικής εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου.
Οι εργαζόμενοι του ΚΑΠΕ δώσανε δυναμικό και μαζικό παρόν στο υπουργείο την ίδια στιγμή που εκπρόσωποι του ΔΣ του Σωματείου μαζί με αντιπροσωπεία Βουλευτών που αποτελούνταν από τους βουλευτές Θανάση Πετράκο και Χαρά Καφαντάρη του ΣΥΡΙΖΑ και Διαμάντω Μανωλάκου του ΚΚΕ πραγματοποιούσαν συνάντηση με τον Υπουργό ΠΕΚΑ. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των εργαζομένων των ΙΓΜΕ, ΜΟΔ, ΣΜΤ .
Το ΔΣ παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο και οι εργαζόμενοί του. Για μια ακόμη φορά ο Υπουργός έδειξε να “κατανοεί” τόσο τα στρατηγικά όσο και τα διαχειριστικά προβλήματα του Κέντρου που προκύπτουν κυρίως από την απόφαση της Διοίκησης για εφαρμογή των νόμων 4024/11 και 4093/12, χωρίς όμως τελικά να δεσμεύεται για οτιδήποτε. Οι εργαζόμενοι απαιτούν από την πολιτική ηγεσία έργα και όχι λόγια και καλές προθέσεις. Έργα τα οποία αναμένουν ενόψει της επίσκεψης του υπουργού στις εγκαταστάσεις του Κέντρου την Παρασκευή 26/9.
Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΚΑΠΕ θα υποδεχθούν τον υπουργό την Παρασκευή κρατώντας υπεύθυνη στάση για το μέλλον τους και το μέλλον του Κέντρου, αρνούμενοι να συνδράμουν σε επικοινωνιακές φιέστες που θυμίζουν άλλες εποχές.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τον αργό θάνατο του ΚΑΠΕ στον οποίο οδηγείται από τις επιλογές της διοίκηση του Κέντρου και της πολιτικής ηγεσίας.
Το Δ.Σ. του ΣΕΚΑΠΕ

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΚΑ την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ.

Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι του ΚΑΠΕ προχωρούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην διοίκησή του και στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.
Οι νέες διαμαρτυρίες των εργαζομένων απευθύνονται τόσο στη διοίκηση του ΚΑΠΕ, υπό την προεδρία του Κ. Κουρνιώτη (μέλους του Δ.Σ. του ΤΕΕ), όσο και στον αρμόδιο Υπουργό ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη, οι οποίοι ετοιμάζουν τον «αφανισμό» του ΚΑΠΕ χωρίς κανέναν ενδοιασμό.
Επί προεδρίας Κουρνιώτη,
Δεν καταβάλλονται τα δεδουλευμένα των εργαζομένων (πολλοστή φορά στην 7μηνη θητεία του) με προσωπική του επιλογή. Το ΚΑΠΕ αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα από έργα ΕΣΠΑ – ΕΠΠΕΡΑΑ που εκτελεί τα τελευταία χρόνια, και ενώ έχει πραγματοποιήσει τις αναγκαίες δαπάνες, δεν δίδονται τα αντίστοιχα χρήματα από τον φορέα χρηματοδότησης, το ΥΠΕΚΑ. Ταυτόχρονα, δεν γίνεται η ανάλογη προσπάθεια από τη διοίκηση Κουρνιώτη να καταβληθούν στον οργανισμό τα χρωστούμενα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η πορεία και η ολοκλήρωση των έργων που υλοποιούνται από το Κέντρο. Την ίδια ώρα δε, μοιράζει αφειδώς χιλιάδες ευρώ σε «ημετέρους» για να εκτελέσουν εργασίες είτε αμφιβόλου σκοπιμότητας είτε «εντεταλμένης υπηρεσίας».
Για πρώτη φορά, η διοικητική και επιχειρησιακή λειτουργία του Κέντρου είναι στο χειρότερο δυνατό επίπεδο.
Εγκαταλείφτηκε η προσπάθεια που έκαναν οι προηγούμενες διοικήσεις και υπηρεσιακοί παράγοντες για έξοδό μας από το Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης της ΕΛΣΤΑΤ, μιας και όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία το ΚΑΠΕ δεν ανήκει σε αυτό.
Ενέταξε το προσωπικό του ΚΑΠΕ στο ενιαίο μισθολόγιο, τη στιγμή που ο κρατικός προϋπολογισμός δεν διαθέτει ούτε ένα (1) ευρώ για τη μισθοδοσία του προσωπικού του και τα έσοδά του προέρχονται από έργα και προγράμματα που εκτελούνται (οι εργαζόμενοι έχουν ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη γι’ αυτό ).
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ετοιμάζεται να μας καταλογίσει ένα «χρέος», πολλών χιλιάδων ευρώ, κατά άτομο, για ποσά τα οποία είναι δεδουλευμένα.
Οι εργαζόμενοι στη σημερινή τους γενική συνέλευση αποφάσισαν να μην δώσουν άλλη ανοχή στον πρόεδρο Κ. Κουρνιώτη και στα μέλη του Δ.Σ. του ΚΑΠΕ. Είτε θα αλλάξουν πολιτική και συμπεριφορά προς το ΚΑΠΕ και τους εργαζόμενούς του είτε θα πρέπει να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.
Η επιλογή τους να κλείσουν το ΚΑΠΕ δεν θα περάσει.
Οι εργαζόμενοι ξεκινούν τον αγώνα τους με συγκέντρωση στο ΥΠΕΚΑ την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. Θα είμαστε όλοι εκεί.
Καλούμε κάθε φορέα και συλλογικότητα να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ανασυγκρότηση Δ.Σ. ΣΕΚΑΠΕ

Το Δ.Σ. του ΣΕΚΑΠΕ σε συνεδρίασή του στις 8 Σεπτεμβρίου 2014, μετά από παραίτηση δύο μελών του (ανάμεσά τους και ο πρόεδρος) και την αντικατάστασή τους με τα πρώτα δύο αναπληρωματικά μέλη, ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
  • Πρόεδρος: Σολωμός Κωνσταντίνος  
  • Αντιπρόεδρος: Κορμά Ευσταθία
  • Γραμματέας: Νάκος Χρίστος 
  • Ταμίας: Μαυρογεώργη Καλλιόπη
  • Μέλος:  Σούρα Ουρανία
  • Μέλος: Ελευθεριάδης Ιωάννης
  • Μέλος: Ανασταστοπούλου Λενάντα