Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Κινητοποίηση για την αύξηση των εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ

Όπως πιθανώς θα γνωρίζετε όσοι είστε μηχανικοί, στην βάση του μεσοπρόθεσμου επίκειται μια πολύ μεγάλη αύξηση του χαρατσιού που πληρώνουν οι μηχανικοί που δουλεύουν με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών στο ασφαλιστικό τους φορέα, το ΤΣΜΕΔΕ. Στην ουσία αναμορφώνεται όλο το σύστημα των εισφορών των μηχανικών, αφού υποχρεώνονται να αλλάζουν ασφαλιστική κατηγορία κάθε τρία χρόνια. Αποτέλεσμα είναι η εκτίναξη των εισφορών έως και 100% για ορισμένες κατηγορίες.
Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που η ανεργία στον κλάδο διογκώνεται, οι μισθοί συρρικνώνονται και οποιαδήποτε αύξηση των εισφορών απλά θα σημαίνει ότι πολλοί από τους εργαζόμενους με ΔΠΥ απλά θα αδυνατούν να αντεπεξέλθουν. Την ίδια στιγμή Ήδη πολλοί συνάδελφοι αδυνατούν να πληρώσουν με αποτέλεσμα να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Στην βάση αυτή οργανώνεται την Δευτέρα 5/12 στις 8π.μ. από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΤΣΜΕΔΕ για την αύξηση των εισφορών και για να απαιτήσουμε να σφραγιστούν τα βιβλιάρια όσων συναδέλφων είναι άνεργοι και υποαπασχολούμενοι.
Επισυνάπτονται οι πίνακες με τις νέες και παλιές εισφορές, καθώς και η ανακοίνωση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.
Δείτε και στις εξής διευθύνσεις: