Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία

Οι εργαζόμενοι του ΚΑΠΕ συμπαρίστανται στον πολυήμερο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας.
Ο αγώνας τους ενάντια στις απολύσεις και στην κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Η αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας θα πρέπει να απαντηθεί με την όσο το δυνατό πλήρη και καθολική συμπαράστασή μας.
Ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης να συγκεντρωθεί από τους εργαζόμενους στο ΚΑΠΕ το ποσό των 500€ και να καταβληθεί στους αγωνιζόμενους απεργούς.
29 Νοέμβρη 2011
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΑΠΕ
Διαβάστε το μήνυμα της Γενικής Συνέλευσης των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας:

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Κοινός ο αγώνας των εργαζομένων στο δημόσιο και στους φορείς του

ΨΗΦΙΣΜΑ
Οι εργαζόμενοι του ΚΑΠΕ συμπαραστέκονται και συμπαρατάσσονται στον αγώνα όλων των εργαζομένων που πλήττονται από τον νόμο για το «νέο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και τις μειώσεις αποδοχών των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Ήδη οδηγούνται στην ανεργία χιλιάδες συνάδελφοί μας με την «προσυνταξιοδοτική» εφεδρεία – απόλυση, ενώ θα ακολουθήσει το δεύτερο πογκρόμ μέχρι το τέλος του χρόνους για τους εργαζόμενους Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι ρυθμίσεις με το «νέο»μισθολόγιο – φτωχολόγιο, καθώς και μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, μας οδηγούν σε δραματικό βαθμό τη συρρίκνωση του εισοδήματός μας, που σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης
Όλα αυτά εκτός από τις επιπτώσεις τους στους εργαζόμενους θα οδηγήσουν στην ουσιαστική διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων.
Ο κοινός και συντονισμένος αγώνας αποτελεί μονόδρομο για την απόκρουση και ανατροπή αυτών των καταστροφικών πολιτικών που βιώνουμε.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Απαιτούμε αλλαγές

Το τελευταίο διάστημα είμαστε πρωταγωνιστές σε ένα θέαμα, που σκηνοθετείται από πολιτικές συνιστώσες και οικονομικά συμφέροντα του συστήματος. Αν κάποιος θεατής που λαμβάνει τα μηνύματα, χρησιμοποιήσει την λεγόμενη ορθολογιστική σκέψη και το συγκρίνει με το θέατρο του παραλόγου θα διαπιστώσει έκπληκτος ότι το στυλ έχει αλλάξει – έτσι όπως εκφραζόταν από τις αρχές τις δεκαετίες του ’40 – και εμφανίζεται σήμερα με ρεαλιστικούς χαρακτήρες, προσδιορίζεται με μαθηματική ακρίβεια τοπικά και χρονικά, χρησιμοποιεί αυστηρά δομημένους χαρακτήρες που επικοινωνούν με βαθυστόχαστους νοηματικούς διαλόγους στα πρότυπα των Αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων.
Αυτή η κατάσταση των πραγμάτων είναι επιεικώς απαράδεκτη και δεν μας αξίζει.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Όχι στη διάλυση των δημόσιων φορέων

ΟΛΟΙ στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας του Συντονιστικού Ενάντια στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων, στις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου ώρα 1 μ.μ. στο Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.
Το Δ.Σ. του ΣΕΚΑΠΕ

Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Το Δ.Σ. του ΣΕΚΑΠΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δάσκαλο Κώστα Τουλγαρίδη, ο οποίος διώκεται για την συνδικαλιστική του δράση, υπερασπιζόμενος τα εργασιακά δικαιώματα αναπληρώτριας δασκάλας από μια αυθαίρετη τηλεφωνική μετακίνηση που επιχείρησε η διοίκηση, ή οποία τελικά ακυρώθηκε καθώς και τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου απέναντι στις αυθαιρεσίες του νέου δ/ντή του σχολείου του.
Ο Κ. Τουλγαρίδης πράττοντας τα αυτονόητα ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών «Κ. Σωτηρίου» και πρώην μέλος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) διώκεται για «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας», «άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής» και «απείθεια», που το λιγότερο που μας προκαλούν είναι ανατριχίλα...
Με τέτοιες διώξεις ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση και επιχειρείται να τρομοκρατηθεί κάθε φωνή αντίστασης και ανυπακοής.
Δεν θα τους περάσει – η αποφασιστική συλλογική δράση μας θα τα ακυρώσει.
Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία δίωξης.