Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ

Προπύλαια, 12/5/2011, ώρα 6μ.μ.
Η χθεσινή απεργιακή μας διαδήλωση, εκτός από τα συνηθισμένων πλέον χημικά που την περιέλουσαν, χτυπήθηκε απρόκλητα από τις δυνάμεις καταστολής, με πρωτοφανή βιαιότητα. Από την αρχή της πορείας και χωρίς καμιά απολύτως αφορμή, δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ κύκλωσαν τα μπλοκ των σωματείων και από τις δυο πλευρές των πεζοδρομίων σε όλο το μήκος της Πατησίων. Στο τέλος της διαδήλωσης, στην οδό Πανεπιστημίου, οι διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν δεκάδες σε νοσοκομεία. Η πιο χαρακτηριστική και τραγική είναι η περίπτωση του 30χρονου διαδηλωτή που δίνει μάχη για τη ζωή του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.
Δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή την επίθεση ως ένα ακόμα ατυχές συμβάν.
Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ένας νέος άνθρωπος βρίσκεται αντιμέτωπος με το θάνατο επειδή "τόλμησε" να κατέβει σε μία πορεία.
Δεν μπορούμε να δεχτούμε την προκλητική παρουσία των ΜΑΤ και των άλλων ειδικών αστυνομικών σωμάτων στις συγκεντρώσεις και πορείες των εργαζομένων.
Δεν τρομοκρατούμαστε. Με μαζικούς και συντονισμένους αγώνες απαντάμε.
Σας καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται σήμερα, 12 Μαΐου 2011 και ώρα 6:00 στα Προπύλαια από εργατικά σωματεία, οργανώσεις και άλλες συλλογικότητες

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Γενική Απεργία 11 Μάη 2011

Συγκέντρωση Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα
Μουσείο ώρα 11 π.μ. 

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Συγκέντρωση την Πέμπτη 5 Μάη στα προπύλαια 7.00 μ.μ

Όλοι στους δρόμους.
Ένας χρόνος μνημόνιο, ένας χρόνος αγώνες ενάντια σε Κυβέρνηση Ε.Ε, ΔΝΤ.
ΚΑΛΟΥΝ: Πρωτοβάθμια σωματεία, επιτροπές αγώνα σε εργασιακούς χώρους και γειτονιές, συλλογικότητες του Κινήματος «Δεν Πληρώνω»
Στις 6 Μάη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την υπερψήφιση στην ελληνική Βουλή του Μνημονίου που συνομολόγησε η κυβέρνηση με το ΔΝΤ και την ΕΕ. Ένας χρόνος από την έναρξη της οικειοθελούς «επιτήρησης» από την Τρόικα, παρά την αντίθεση της πλειοψηφίας των εργαζόμενων, όπως αυτή εκφράστηκε στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις της 5 και 6 Μάη. Ένα χρόνο μετά, εκτός από την κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές της, όλοι και όλες έχουν πλέον καταλάβει ότι τα αλλεπάλληλα Μνημόνια έχουν ένα και μόνο στόχο: την ευημερία των πιστωτών και των διεθνών τοκογλύφων εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας. Ένα χρόνο μετά: