Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΤΡΙΤΗ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 11 π.μ.
Οι μέρες που ζούμε ως εργαζόμενοι είναι πρωτόγνωρες, η συντονισμένη επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα συνεχίζεται αμείωτη.
Μετά τα μέτρα για τους εργαζόμενους του στενού ή ευρύτερου δημοσίου (μειώσεις αποδοχών, «κατάργηση» συλλογικών συμβάσεων κλπ) σειρά έχει η δημόσια κοινωνική ασφάλιση (όρια ηλικίας, αποδοχές, αύξηση ασφαλίστρων) οι εργασιακές σχέσεις (απολύσεις, αποζημιώσεις, ουσιαστική κατάργηση ΟΜΕΔ) τα παιδιά μας (μειωμένες αποδοχές, παιδική εργασία- συμβάσεις μαθητείας).
Δεν μπορεί βέβαια να μην σημειωθεί ο ρόλος των χρυσοπληρωμένων μεγαλοδημοσιογράφων στο σύνολο των ΜΜΕ στην επιβολή των μέτρων αυτών στην κοινωνία και η παραβίαση των συνταγματικών επιταγών, παρακάμπτοντας έως και τη βουλή, με την δυνατότητα της εφαρμογής του μνημονίου μέσω Προεδρικών διαταγμάτων. Χρησιμοποιείται επίσης, η καταστολή με τη χρήση χιλιάδων χημικών που οδηγούν και σε σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών καθώς και οι προληπτικές συλλήψεις συνδικαλιστών, με την κράτησή τους καθ’ όλη τη διάρκεια των συγκεντρώσεων.
Απέναντι σε αυτές τις καταστάσεις ως εργαζόμενοι οφείλουμε να δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις και να υψώσουμε το ανάστημά μας. Οφείλουμε να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα.
Στο πλαίσιο αυτό σας καλούμε να συμμετάσχουμε μαζικά στην πανελλαδική γενική απεργία των συνδικάτων, Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010.
Η απεργία προκηρύχθηκε από την ΓΣΕΕ κάτω από την πίεση των εργαζομένων, παρότι η τακτική της δείχνει μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης και υπονόμευσης των κινητοποιήσεων και όχι ουσιαστικής αντιπαράθεσης με τα μέτρα. Οι εργαζόμενοι απαιτούν κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όπως φάνηκε και από τα μεγάλα ποσοστά συμμετοχής στις απεργίες και συγκεντρώσεις (5 και 20 Μάη) αλλά και από τις πολλές καθημερινές περιφερειακές αγωνιστικές δράσεις, οι οποίες φέρνουν σημαντικά αποτελέσματα.
Συνάδελφοι,
Με τη μαζική μας συμμετοχή στην γενική απεργία της 29/6, θα διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην κατεδάφιση των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων μας και θα στείλουμε τα δικά μηνύματα σε πολλαπλούς αποδέκτες.
Η δική μας η προσωπική στάση δεν πρέπει να ετεροκαθορίζεται, ας υψώσουμε της φωνή μας και να αναδείξουμε τη δύναμή μας, το έχουμε υποχρέωση σε μας και στα παιδιά μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΤΡΙΤΗ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 11 π.μ.
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Εκτυπώσιμο αρχείο: (pdf) http://www.sekape.gr/documents/Apergia_29_06.pdf

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με το ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΔ

Tο κείμενο που επισυνάπτεται αφορά πρωτοβουλία που πήρε ο Σύλλογος Εργαζομένων στη ΜΟΔ για συντονισμό και κοινή δράση πρωτοβάθμιων σωματείων στο θέμα της υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αλλά και για την από κοινού αντιμετώπιση των μέτρων. Το κείμενο αποτυπώνει τα σημεία της πρώτης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4.6.2010 και στην οποία είχαν προσκληθεί τα σωματεία του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), της ΕΡΓΟΣΕ, της Κτηματολόγιο α.ε, (ΣΕΚΤ) της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, της ΘΕΜΙΣ α.ε, του ΙΓΜΕ, ο Σύλλογος Τεχνικών Επιστημόνων Βιομηχανίας και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Η σύσκεψη κατέληξε σε κοινή ανακοίνωση του ΣΕΜΟΔ με το Σωματείο Εργαζομένων ΚΑΠΕ. Παρών στη συνάντηση ήταν και εκπρόσωπος του ΣΕΚΤ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Στο πλαίσιο υλοποίησης των αποφάσεων της Γενικής μας Συνέλευσης και για την δικαστική αμφισβήτηση της μείωσης των αποδοχών μας, διοργανώνουμε συγκέντρωση – συζήτηση τη Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010 και ώρα 1:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτηρίου του ΚΑΠΕ, με την παρουσία του δικηγόρου του σωματείου Δημήτρη Καραμήτσα.
Η συμμετοχή όλων των συναδέλφων κρίνεται απαραίτητη.

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Εβδομάδα κινητοποιήσεων

Η επίθεση που δεχόμαστε από την αντεργατική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.
Αύριο κατατίθεται στη βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και αμέσως μετά για τις εργασιακές σχέσεις (Απολύσεις, αποζημιώσεις, αμοιβή νέων με το 70% της ΕΓΣΣΕ, εργασία για παιδιά 15 – 18 ετών, ουσιαστική κατάργηση της δυνατότητας συλλογικής)
Απέναντι σε αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα, έναν δρόμο έχουμε να αντιτάξουμε. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το δρόμο του αγώνα, του μόνου που μπορεί να ανατρέψει αυτή την πολιτική.
Έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς με τους περισσότερους από εσάς για την αναποτελεσματικότητα των μονοήμερων απεργιών, τη μη ενωτική και συντονισμένη απάντηση από τους εργαζόμενους, τη λειτουργία της πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ως κυματοθραύστης των λαϊκών αγώνων.
Η μαζικότητα και η μαχητικότητα των προηγούμενων απεργιών ήταν αναπτέρωση ηθικού για τους εργαζόμενους και προώθησης περιφερειακών κινητοποιήσεων, οι οποίες ήταν σημαντικές γιατί πέτυχαν μικρές αλλά σπουδαίες νίκες, όπως η ανάκληση απολύσεων εργαζομένων, η υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων, κλπ.
Μπορούμε να το επαναλάβουμε.
Αυτή η εβδομάδα, αρχής γενομένης από αύριο, είναι εβδομάδα αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με απεργίες αύριο Τετάρτη, 23/6 από δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία και την άλλη Τρίτη, 29/6 από τη ΓΣΕΕ.
Πρέπει να αντιδράσουμε. Ας βρεθούμε στο δρόμο του αγώνα, στα συλλαλητήρια, στις συγκεντρώσεις, στις πορείες.
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί αύριο σε συγκέντρωση στο Μουσείο στις 10:30 π.μ. και το ΠΑΜΕ στις 10 π.μ. στην Ομόνοια.

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Παρέμβαση στο ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 FM στο ΚΟΚΚΙΝΟ»

Εκπομπή: Νέα κατάσταση νέα καθήκοντα
με τον Άγγελο Τσέκερη και τον Γιώργο Κυρίτση

Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΚΑΠΕ Κώστας Σολωμός μιλάει για την επιχειρούμενη παραχώρηση από τη διοίκηση του ΚΑΠΕ σε ιδιώτες του κτήματος στα Λεγραινά.
Ακούστε το Α’ μέρος
 Σχολιασμός των δημοσιογράφων με αφορμή τις απόψεις που εξέφρασε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης, και παρουσιάζονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος.
Ακούστε το Β’ μέρος

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ – ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Όλο το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τα Εργασιακά...
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
O Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις τερατώδεις αλλαγές που προωθούνται με το ΠΔ Λοβέρδου για την διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Αφού εξαντλήθηκε σε επικοινωνιακούς θεατρινισμούς για να ξεπεράσει τις θυελλώδεις αντιδράσεις που προκαλούν τα εκτρώματα που συμφώνησε με το ΔΝΤ, προχώρησε στην δημοσίευση του ΠΔ.
Το συγκεκριμένο ΠΔ:

Λεγραινά - δημοσίευμα στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"


ΠΟΛΛΑ «ΓΝΩΣΤΑ» ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ-ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Ερώτηση από ΣΥΡΙΖΑ για τις ανανεώσιμες στα Λεγρενά
Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Είναι δυνατόν να συναντιούνται η Ζίμενς, η πράσινη ανάπτυξη και οι χρηματιστηριακές μπίζνες πάνω από ένα παραλιακό φιλέτο στην Αττική; Την απάντηση καλείται να δώσει η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, όταν αποφασίσει να απαντήσει σε ερώτηση για την παραχώρηση 110 στρεμμάτων δημόσιας γης στα Λεγρενά.
Η ερώτηση που υπεβλήθη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα και Ηρώ Διώτη αφορά κτήμα που ανήκει στο ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) και απλώνεται αμφιθεατρικά πάνω από μια μαγευτική παραλία (γνωστή και ως παραλία ΚΑΠΕ), δίπλα στην τεράστια βίλα του εφοπλιστή Διαμαντίδη (πρώην Γουλανδρή). Η έκταση αυτή είχε παραχωρηθεί το 1989 στο ΚΑΠΕ για να αναπτύξει εκεί τις υπηρεσίες του.

Λεγραινά - δημοσίευμα στην εφημερίδα "Αυγή"

Σε ιδιώτη η δημόσια έκταση του ΚΑΠΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ - ΗΡΩ ΔΙΩΤΗ
Στην παραχώρηση δημόσιας έκτασης-“φιλέτου”στα Λεγραινά Αττικής από το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) σε ιδιώτη, που, μάλιστα, φέρεται να έχει αναμειχθεί στη συζήτηση για το σκάνδαλο της Siemens, αναφέρεται ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα και της βουλευτή Η. Διώτη. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ερώτηση, σύμφωνα με επιστολή του σωματείου εργαζομένων του ΚΑΠΕ προς την υπουργό Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, η διοίκηση του ΚΑΠΕ παραχωρεί σε ιδιωτική εταιρεία έκταση 110 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του ΚΑΠΕ στα Λεγραινά, για την ανάπτυξη σταθμού 1,59 MWp φωτοβολταϊκών Συστημάτων, και θα λαμβάνει ως αντίτιμο 28% από την πώληση αυτής της ηλεκτρικής ενέργειας.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Λεγραινά - Ερώτηση στη Βουλή από ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση με το χαρακτήρα του επείγοντος κατέθεσαν οι Αλέξης Τσίπρας και Ηρώ Διώτη για την μίσθωση δημόσιας έκτασης ιδιοκτησίας ΚΑΠΕ σε ιδιώτη στα Λεγραινά Αττικής.


Λεγραινά - δημοσίευμα στην εφημερίδα "ΔΡΟΜΟΣ της αριστεράς"

«Πράσινος» επενδυτής σε δημόσια έκταση
Το ΚΑΠΕ, η Τ. Μπιρμπίλη και ο… Σαβούρης.
Ρεπορτάζ Γιώργος Κατερίνης.

Μια περίεργη παραχώρηση δημόσιας ιδιοκτησίας σε ιδιώτη για εκμετάλλευση φέρνει στο φως το Σωματείο Εργαζομένων του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο 110 στρεμμάτων στα Λεγραινά της Λαυρεωτικής, που ανήκει στο ΚΑΠΕ, επιχειρεί η διοίκησή του να το παραχωρήσει για ανάπτυξη φωτοβολταϊκού σταθμού.
Το Κέντρο, που είναι κοινωφελής οργανισμός εποπτευόμενος από το κράτος, έχει σκοπό την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την εξοικονόμηση ενέργειας και την ορθολογική χρήση ενέργειας. Μέσα, λοιπόν, στους σκοπούς του είναι και η ανάπτυξη και λειτουργία χώρων που θα προωθούν τόσο την ιδέα της εναλλακτικής ενέργειας, όσο και την έρευνα γύρω από αυτή. Άλλωστε, σε έναν άλλο ιδιόκτητο χώρο στο Λαύριο έχει υλοποιήσει μέσα από διάφορα προγράμματα, Επιδεικτικό Αιολικό Πάρκο και Πάρκο Ενεργειακής Αγωγής. Τι είναι αυτό, λοιπόν, που ώθησε τη διοίκησή του να παραχωρήσει το ιδιόκτητο οικόπεδο σε έναν ιδιώτη για 20 χρόνια, έστω και με αντάλλαγμα ποσοστό 28% από την πώληση της ηλεκτρικής ενέργειας που θα παράγεται από το φωτοβολταϊκό σταθμό;
Οι εργαζόμενοι, δικαίως, θέτουν μια σειρά ερωτήματα:
• Tι είναι αυτό που κάνει μια ιδιωτική επένδυση κερδοφόρα, παρά το μεγάλο ποσοστό που καλείται να αποδώσει στον ιδιοκτήτη τού χώρου;
• Γιατί το ΚΑΠΕ, που διαθέτει και την τεχνογνωσία, δεν το επιχειρεί μόνο του;
• Γιατί ο ιδιώτης επενδυτής προτιμά μια παραθαλάσσια έκταση;

Συλλαλητήριο συνδικάτων για το Ασφαλιστικό

Σήμερα, Τετάρτη 16 Ιούνη, προσυγκέντρωση Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων στα Προπύλαια, ώρα 6:30 μ.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Το Σύμφωνο Σταθερότητας Βλάπτει Σοβαρά την Υγεία

Η δημόσια υγεία κατεδαφίζεται από Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, μαζί με τους πολίτες διεκδικούν
-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
-ΚΑΘΟΛΙΚΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΟΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΟΕΝΓΕ ΜΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΤΡΙΤΗ, 15/6/2010, 7.00 μμ, Αριστοτέλους 17,έξω από το Υπουργείο Υγείας

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Παρέμβαση ΣΕΚΑΠΕ για την υπεράσπιση του δημόσιου κτήματος του ΚΑΠΕ στα Λεγραινά

Η διοίκηση του ΚΑΠΕ βρίσκεται στο στάδιο υπογραφής σύμβασης με ιδιώτες προκειμένου να παραχωρηθεί το κτήμα ιδιοκτησίας μας στα Λεγραινά.
Το Δ.Σ. του ΣΕΚΑΠΕ εκτιμώντας τη σοβαρότητα του θέματος, συνέταξε επιστολή προς την πολιτική ηγεσία με την οποία ζητά την παρέμβαση της υπουργού κας Μπιρμπίλη για την άμεση παύση των διαδικασιών παραχώρησης.

Ολόκληρη η επιστολή:
ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΑΠΕ ΣΤΑ ΛΕΓΡΑΙΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

Κυρία Υπουργέ,
Η διοίκηση του ΚΑΠΕ, επιχειρεί να «παραχωρήσει» οικόπεδο ιδιοκτησίας του ΚΑΠΕ, 110 στρεμμάτων περίπου, στα Λεγραινά, με σκοπό την κερδοσκοπική εκμετάλλευση του από ιδιώτες, τουλάχιστον για 20 χρόνια. Η παραχώρηση αυτή έχει τον τίτλο: «Ανάπτυξη σταθμού 1,59 MWp Φωτοβολταϊκών Συστημάτων». Δηλαδή, την παραχώρηση αυτού του δημόσιου χώρου του ΚΑΠΕ σε ιδιώτη προκειμένου να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά συστήματα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, για την οποία παραχώρηση το ΚΑΠΕ θα λαμβάνει ως αντίτιμο ποσοστό 28% από την πώληση αυτής της ηλεκτρικής ενέργειας.
Υπάρχει δε ισχυρισμός ότι, η εγκατάσταση αυτή θα είναι διαθέσιμη και για προγράμματα ερευνητικού χαρακτήρα από πλευράς ΚΑΠΕ. Εμείς έχουμε κάθε λόγο να το αμφισβητούμε αυτό ευθέως.

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Πανεργατικό Συλλαλητήριο συνδικάτων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά)

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί σε προσυγκέντρωση,
Σάββατο, 5 Ιούνη 2010, 10.30 π.μ., στην Ομόνοια

Ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

Συλλαλητήρια επίσης την ίδια ώρα προγραμματίζονται για την Κρήτη στο Ηράκλειο και για την Βόρεια Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010 και ώρα 7:00 μ.μ. στα Προπύλαια.
Λόγω της απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς θα υπάρξουν 14 πούλμαν, τα οποία θα αναχωρήσουν από διάφορες περιοχές και θα επιστρέψουν μετά το τέλος της διαδήλωσης
Αναλυτικά τα δρομολόγια είναι τα εξής:
Πατήστε το "Περισσότερα" για να δείτε τα δρομολόγια